Telefonszám: +36 30 110 60 60 info@izlandmagyarul.com

Kirkjufell (Nyílhegy)

A magányosan álldogáló hegyeket a hetedik évad hatodik részében láthattad, amikor a hősök a fal mellett vándoroltak, előtte pedig a hatodik évad ötödik részében, amikor az erdő gyermekei létrehozták az első fehér gyalogost. Ennél a résznél látszódott gyönyörűen a Kirkjufellsfoss vízesés. Nem kell félned a halott medvéktől sem. Az egyetlen dolog, ami ennek a területnek a felfedezése során meglepetést okozhat, az a csodálatos északi fény.

Vik (Keleti őrség)

A jéghideg terület a Fal mögött tulajdonképpen káprázatos.A Vík nevű falu környékét fény ragyogja be, amely a Mýrdalsjökull gleccser és a sziget délen fekvő híres fekete partjai között fekszik. Reynisfjara az egyik legveszélyesebb, ellenben legszebb partja is Izlandnak.

Grjótagjá (Havas Jon szerelmi barlangja)

Az apró barlang a Mývatn-tó területén található és utazók százai keresik fel minden évben a meleg termálvíz miatt. Izland egyik legszebb természeti látnivalói között van, de a Trónok harcának köszönhetően még nagyobb hírnévre tett szert. Itt forgatták ugyanis a harmadik évad egyik legemlékezetesebb pillanatát: Jon Snow és Ygritte szerelmes jelenetét. A környéken nemcsak maga a barlang, hanem a Mývatn-tó is kedvelt turistacélpont, és ugyancsak helyszíne volt néhány sorozatbeli történésnek.

Vatnajokull (a Fal túloldalán)

Azoknak, akik jól ismerik a sorozatot, nem nehéz kitalálni, milyen eseményeknek adott helyszínt Izland jeges vidéke; a Falon túli jelenetek nagy részét forgatták itt. A Vatnajökull, vagyis Vatna gleccser Európa legnagyobb összefüggő jégmezője. A Trónok harca jeleneteit a hozzá kapcsolódó Svínafellsjökull gleccseren vették fel, melynek havas sziklái felismerhetők a sorozatban.

Þingvellir Nemzeti Park

A Þingvellir Nemzeti Park az Arany Körút egyik látványossága, itt jött létre Izland első parlamentje, 930-ban.
A 4. évadban ez a hely, ahol Brienne és Hound megküzdenek egymással.
Ez az a terület ahol White Walkers barangol.

Þingvellir közelében található a 18 méter magas Þórufoss vízesés. Ez a vízesés, ahol a Drogon a 4. évadban egy izlandi kecskével végez. A Háafell farm híres kecske sajnos a valóságban sem él már.