Telefonszám: +36 30 110 60 60 info@izlandmagyarul.com

Beutazási feltétel

Tájékozódjon mielőtt útnak indul

Beutazási feltételek Izlandra:

Indulás előtt:

  • Oltási igazolással és korábbi fertőzöttséget igazoló igazolással lehetőség nyílik beutazni az országba.
  • Belépést megelőzően, 72 óránál nem régebbi negatív eredményű PCR-tesztet kell bemutatni az izlandi határ átlépésekor. Az oltási vagy korábbi fertőzöttség igazolásával rendelkezők 72 óránál nem régebbi negatív PCR vagy antigén-teszt bemutatására kötelezettek az izlandi határ átlépésekor. 16 éves kor alatt nincs tesztkötelezettség.
  • Minden Izlandra utazónak az utazást megelőzően ki kell töltenie az alábbi előregiszrációt az alábbi weboldalon: https://visit.covid.is és javasolt telepítenie a Rakning-19 alkalmazást: https://www.covid.is/app/en. Az előregisztráció során a beutazást megelőző 72 órában készült negatív eredményű PCR-tesztet is fel kell tölteni az oldalra.

Érkezés után:

  • Minden Izlandra érkező személynek két koronavírus tesztnek kell alávetnie magát beutazáskor. A beutazó személyek első tesztelése megérkezéskor történik, amely a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre is vonatkozik. A második teszt elvégzése csak az oltási igazolvánnyal nem rendelkezők számára szükséges. A második tesztelésre első tesztet követő ötödik napon kerül sor. A két teszt között a beutazóknak karanténban kell tartózkodniuk.

Amennyiben a teszt elvégzését követő 24 órában nem kap visszajelzést teszt eredményéről a beutazó, a teszt eredménye negatív lett. A beutazók első tesztjét a Keflavík nemzetközi repülőtéren ill. Seyðisfjörður kompkikötőben végzik, míg a másodikat egy, a karantén helyszínéhez közeli egészségügyi központban, melyről az izlandi hatóságok tájékoztatást adnak.

Érkezés Magyarországra:

  • A magyar állampolgárokra, a magyar törvények érvényesek, melyek változhatnak, érdemes  indulás előtt tájékozódni.

Az egyes légitársaságok járványügyi szabályozása eltérő, utazást megelőzően kérjük tájékozódjanak az aktuális szabályokról.